Jak topíme?

Vezměme si modelový příklad. Vracíte se k večeru domů z práce. Přijdete, v lednici vezmete nějaké jídlo od včerejška, dáte hop v kuchyni do mikrovlnky a ohřejete. Sednete si ke stolu a během půlhodiny odcházíte z kuchyně směr obývací pokoj. Posedíte tři čtyři hodiny u televize (nemáte-li nějaký program mimo byt) a pak se přes koupelnu dostanete do ložnice. V kolika místnostech je třeba celý den topit na dvaadvacet stupňů? Samozřejmě ani v jedné. Nemluvě o tom, že pokojová teplota 22°C je už na samé hranici zdravé teploty pro lidský organismus, nebo už spíše za ní.

Co lokální topení?

Nebylo by rozumné mít v místnostech v době, kdy člověk není doma třeba 15-16 stupňů a před příchodem domů by se automaticky zvedla teplota na třeba 18-19°C? Nebo na míň, protože o trochu vyšší teplotu v podstatě potřebujete až v obýváku u televize. Jinde ne. A v o- býváku by stačila například krbová kamna!


</div>


            <div class=
Jak topíme?
4 (80%)1